El defensor del ciutadà

El defensor del ciutadà actua a sol·licitud de qualsevol persona física o jurídica, quan presenti una queixa i demostri tenir un interès legítim per l’objecte de la queixa.

Salutacions, vidrerencs i vidrerenques:

Recordar-vos que el primer dimarts de cada mes, tenim el defensor del ciutadà al nostre local social d’Aiguaviva parc per fer qualsevol sol·licitud!!!

M’adreço a vosaltres per fer un petit resum de la figura del defensor del ciutadà de Vidreres, amb el desig que aquesta nova responsabilitat envers els vidrerencs i vidrerenques pugui portar-la amb total independència i confiança per donar el millor servei als meus conciutadans.

Sabem que tot començament porta temps, fins i tot alguns errors per poder arribar a complir els objectius d’aquesta figura, amb la convicció de donar el millor, és un honor i una gran responsabilitat ser el primer Defensor del Ciutadà de Vidreres obri un nou camí per als ciutadans i per als Defensors de la Ciutadania que vindran.

Breu resum de les competències i com adreçar-se al Defensor del Ciutadà.

El defensor del ciutadà actua a sol·licitud de qualsevol persona física o jurídica, quan presenti una queixa i demostri tenir un interès legítim per l’objecte de la queixa.

Per tant, el defensor de la ciutadania pot intervenir en els casos següents:

  • Tracte indegut als ciutadans.
  • Retards indeguts en l’actuació administrativa.
  • Inexecució de les pròpies resolucions adoptades.
  • Negativa a facilitar la informació que els ciutadans poden sol·licitar.

Com es presenten les queixes?

Les queixes s’han de formular per escrit, acompanyades amb documents que puguin servir per aclarir el cas. L’escrit ha de contenir el nom complet i l’adreça, si pot ser, el telèfon de la persona que el formula, els fets i les circumstàncies que són objecte de la queixa. També han d’anar acompanyades amb els altres documents que puguin servir per aclarir el cas.

Les queixes adreçades al Defensor del Ciutadà envers l’administració municipal han d’haver estat prèviament plantejades a l’Ajuntament, al servei adequat.

On es presenten?

Personalment, per mail o per correu postal a la seu de l’Oficina del Defensor del Ciutadà, situada a l’edifici de Can Xiberta, carrer Orient 18, 17411, Vidreres, Girona.

També es pot contactar per telèfon 972 85 13 28 o per correu electrònic a l’adreça defensordelciutada@vidreres.cat

Si la queixa es presenta per correu electrònic caldrà una ratificació posterior amb la signatura original.

A la vostra disposició.

Salvador Torres Blanco – Defensor del Ciutadà de Vidreres

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
Hola! Necesitas ayuda? Hablemos por WhatsApp :)