Fires i festes de Vidreres

El Ranxo

El Ranxo és la festa tradicional més important de Vidreres.

La festa tracta de cuinar una escudella col·lectiva en motiu de Carnaval i és capaç d’implicar a tot el poble: carnissers, pagesos, veïns i botiguers. Tots hi aporten gènere com botifarra blanca, botifarra negra, verdures, cigrons, patates… Els ranxers, que són els cuiners, cuinen prop d’una trentena d’olles de 100 litres cadascuna per satisfer la gran demanda d’escudella del dimarts de carnaval.

D’aquesta manera, tots els dimarts de Carnaval a Vidreres es celebra la Festa del Ranxo.
La tradició dicta que a la vigília els membres de la comissió de festa, els ranxers, pubilles i hereus i una cercavila popular recorren el nucli urbà i les masies recollint els ingredients que es couran l’endemà a l’aire lliure en peroles grosses d’aram amb foc de llenya, per a tothom qui s’hi presenti. Arribat el dia els ranxers vestits de gala, a primera hora del matí, comencen a encendre el foc que farà bullir el Ranxo.
La força, l’energia i la passió de tots els ranxers i col·laboradors fan possible que al migdia se serveixi a tothom un bon plat del tradicional àpat local.

Hi pots anar: el dimarts de carnaval. 
Informació: http://www.vidreres.cat/turisme/festes-i-tradicions/el-ranxo

Festa de les Flors

La fira de les flors és una festa que es du a terme a la població de Vidreres a l’inici de la primavera.
La Festa de les Flors se celebra per donar la benvinguda al bon temps i per celebrar-ho, el municipi engalana els espais més emblemàtics de Vidreres com Can Xiberta amb decoracions florals fetes per veïns i veïnes del municipi i amb l’estreta col·laboració de les entitats locals.
Són uns dies plens de color i llum on s’ofereixen xerrades tècniques, visites, tallers i demostracions al voltant de les plantes i les flors.

Hi pots anar: a finals del mes de maig.
Informació: http://www.vidreres.cat/turisme/fires/festa-de-les-flors

Festival de Jazz

Com ja és habitual, a finals del mes d’agost i amb la voluntat de promoure el jazz a Vidreres i a les poblacions pròximes, se celebra el Festival de Jazz.

Aquest festival té com a objectiu retre un sentit homenatge als fundadors del club de jazz de Vidreres que es va fundar a la dècada dels 50 i que va presenciar en directe concerts de figures memorables com Amstrong, Lionel Hampton, o que va organitzar vetllades jazzístiques inoblidables com la del Tete Montoliu.
Durant tres dies la vila es converteix en el centre de música jazz de la comarca amb actuacions de grups com La Vella Dixieland, Lucrecia o grups locals de gran talent amb un gran camí per recórrer.

Hi pots anar: finals d’agost.  
Informació: https://vidreres.cat/festival-de-jazz/

Fira de la Cervesa Artesana

Fira de la Cervesa Artesana de Vidreres té el seu epicentre a la plaça Lluís Companys del poble.
La trobada pretén ser un espai pel gran nombre d’amants d’aquests beguda de proximitat i de qualitat. Un punt on conèixer fabricants, marques, orígens d’aquest producte cada cop més extens a casa nostra però també fòrum de difusió i promoció d’un mercat i una cultura.

Hi pots anar: primer cap de setmana d’octubre.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
Hola! Necesitas ayuda? Hablemos por WhatsApp :)