Et detallem el llistat de municipis catalans que passaran a aplicar la normativa ZBE

Tens un cotxe antic? Has de saber que, d’aquí a poc temps, no podràs circular per alguns dels principals municipis del país. A partir d’aquest mateix any, els vehicles que no compleixin les condicions necessàries no podran circular per gran part de les ciutats catalanes que inclouran la nova mesura.

Amb l’entrada del 2023, són moltes les novetats que s’han implantat a Catalunya. Una de les que més s’havia sentit a parlar aquests darrers mesos té a veure amb les Zones de Baixes Emissions (ZBE). El que va començar sent una proposta passarà a ser una realitat aquest mateix any.

Totes les ciutats de més de 50.000 habitants, les illes i les localitats on resideixin més de 20.000 ciutadans i se sobrepassi el límit d’emissions contaminants, hauran de fixar la mesura de ZBE. D’aquesta manera, el 2023 es convertirà en un any de canvi davant la contaminació dels vehicles.

Els vehicles afectats

Aquest 2023, diverses ciutats catalanes restringiran l’accés als vehicles que no tinguin l’etiqueta mediambiental. A través d’aquesta contundent mesura, el govern espanyol pretén impulsar l’ús del transport públic i promoure la mobilitat en cotxes elèctrics.

Així, 23 municipis de Catalunya es veuran afectats per la nova normativa. No obstant això, a la majoria de ciutats, encara queda per determinar la reglamentació que s’aplicarà. A més, també falta conèixer les delimitacions en què es fixaran les ZBE.

En aquest sentit, els propietaris dels vehicles que no compleixen la normativa poden estar tranquils, ja que la mesura s’anirà incorporant gradualment i en funció de la situació de cada localitat. No es prendrà la decisió d’un any a un altre i quan s’anunciï, es deixarà un any de marge per poder canviar els vehicles afectats.

Les 23 ciutats catalanes

Les ZBE a Catalunya ja no es concentraran únicament a Barcelona, és més, incrementaran notablement. A partir d’aquest any, els municipis que també es podrien veure implicats són: l’Hospitalet de LlobregatTerrassaBadalonaSabadellLleidaTarragonaMataróSanta Coloma de GramenetReusGironaSant Cugat del VallèsCornellà de LlobregatSant Boi de LlobregatRubíManresaVilanova i la GeltrúCastelldefelsViladecans, Prat de Llobregat, GranollersCerdanyola del Vallès i Mollet del Vallès

Les Illes Balears tampoc no queden exemptes de la nova regulació. Calvià, Eivissa i Palma de Mallorca hauran d’incloure ZBE als seus territoris.

Així funcionaran les ZBE a Catalunya

A l’últim Consell de Ministres de 2022, es van acordar les normatives que acompanyaran la nova mesura de ZBE. En aquest sentit, es van establir una sèrie de condicions que han de tenir en compte les localitats implicades. Així mateix, les zones establertes tenen permís per implementar certes limitacions en moments puntuals.

Totes s’inclouran quan la qualitat de l’aire es vegi altament afectada per les emissions i tindran efectivitat sobre els cotxes en funció de la classificació, estipulada al Reglament General de Vehicles. Pots consultar el distintiu ambiental que pertany al teu automòbil accedint a la pàgina web de la DGT

Asociación de vecinos Aiguaviva Parc Asociación de vecinos Aiguaviva Parc

Por Asociación de vecinos Aiguaviva Parc

descripcion del perfil

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
Hola! Necesitas ayuda? Hablemos por WhatsApp :)